Виховна година до “Всесвітнього дня авіації і космонавтики”

12 квітня – Всесвітній день авіації і космонавтики (Міжнародний день польоту людини в космос).

В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України.

Напередодні цього дня у групі ЕТ-2203 Фаховий коледж транспорту та комп. технологій НУ “Чернігівська політехніка” , керівник групи Ірина Піщолка, провела тематичну виховну годину, під час якої студенти дізналися про українського льотчика-випробувача, першого астронавта незалежної України, генерал-майора авіації, політичного діяча, народного депутата України – Леоніда Каденюка, про Юрія Кондратюка – українця, ім’я якого написано золотими буквами в музеї NASA, вченого-новатора, одиного із основоположників вітчизняної космонавтики, а також, про неоціненний внесок, який зробили у розвиток ракетобудування і космонавтики вчені, народжені на благословенній українській землі – О.Засядько, М. Кибальчич, К. Ціолковський, В. Глушко, М. Яримович, С. Корольов та інші.

В ході виховної години згадали міста України, в яких знаходяться музеї космонавтики.

Україна і космос нероздільні. Україну можна по праву назвати колискою ракетно-космічної галузі!

Особлива подяка за допомогу в підготовці заходу – студенту гр. ЕТ-2203 – Максиму Волошину.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Виховна година до “Всесвітнього дня авіації і космонавтики” (відкривається у новому вікні).

Ірина Піщолка