Виховна година на тему «Кібербулінг або агресія в інтернеті»

З метою запобігання випадків кібербулінгу серед учасників освітнього процесу керівник групи ЕТ-2303 Вікторія ШОХ провела виховну годину на тему «Кібербулінг або агресія в інтернеті».

Кібербулінг – це цькування із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований.

Наслідки можуть тривати довгий час і впливати на людину різними способами: ментально (відчуття смутку, пригніченості, навіть злості, відчуття себе в безглуздому становищі), емоційно (відчуття сорому, втрата цікавості до речей, які ти любиш), фізично (відчуття втоми або втрата сну).

Інтернет – це шлях до світу знань, нових вражень і розваг, але на цьому шляху чекають різні небезпеки: тролінг, флеймінг, хейтинг, аутинг, фрейпінг, ошуканство, відчуження, обмовляння або зведення наклепів, секстинг і кібергрумінг. Ці та інші прояви кібербулінгу обговорили під час перегляду мультфільму «10 друзів кібербулінгу».

Особистий булінг та кібербулінг часто пов’язані між собою, але останній залишає цифровий слід – записи, який може слугувати доказами, що дозволять зупинити цькування.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Виховна година на тему «Кібербулінг або агресія в інтернеті» (відкривається у новому вікні).

Вікторія ШОХ