Виховна година «НІ – насиллю над жінками!»

25 листопада Міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля щодо жінок, який оголосила Генеральна Асамблея ООН ще в 1999 році. Відтоді уряди багатьох країн світу, різноманітні громадські організації привертають увагу спільноти до цієї проблеми. Традиційно Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» розпочинається в цей день.

В усьому світі жінки та дівчата зазнають фізичного, психологічного, економічного та сексуального насилля, стають жертвами згвалтувань та домашнього насилля.

Щоб привернути увагу молоді до цієї проблеми, яка, на жаль, є реальністю і для українського суспільства, практичний психолог Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” ЛУК’ЯНЕНКО Любов, провела виховну годину зі студентами групи ТТ-2108 «НІ – насиллю над жінками!». Обговорили що таке насилля, його види, можливі наслідки, відповідальність за вчинення насильства, куди звернутися тим, хто потерпає від насилля, хто і яку допомогу може надати. Дуже важливо кожному і кожній усвідомити, що залишатися байдужими, мовчати про цю проблему не треба. Цивілізований світ має викорінити і назавжди забутися про це ганебне і небезпечне явище.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Виховна година «НІ – насиллю над жінками!» (відкривається у новому вікні).

Любов Лук’яненко