Виховна година: «Пам’ятаймо! Чорнобиль не має минулого»

Студентки Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” групи ЕП-2102 Марина Васильєва та Анна Михайленко підготували та провели для своїх одногрупників виховну годину: «Пам’ятаймо! Чорнобиль не має минулого». Говорили про невдалий експеримент на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції, в результаті якого 26 квітня 1986 року сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду.. Сумарна активність радіоізотопів, викинутих у повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30–40 разів більшою, ніж у Хіросімі. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу. «Мирний атом» виявився не таким вже й «мирним» і безпечним. Опромінилися майже 8,5 мільйони людей.

37 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але її наслідки залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня.

З гордістю та шаною згадали героїчний подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС: військових, медиків, правоохоронців, які першими прийняли на себе цей страшний вогонь небезпеки.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто заплатив за подвиг ціною власного життя.

Вічна пам’ять героям! Дякуємо! Пам’ятаймо, що людське життя – безцінне!

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Виховна година «Пам’ятаймо! Чорнобиль не має минулого» (відкривається у новому вікні).

Любов Лук’яненко