Виховна година «Пам’ять єднає покоління»

До Дня пам’яті та примирення, який встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» 8 травня, здобувачі освіти групи ЕТ-2303 разом з керівником групи Вікторією ШОХ під час виховної години «Пам’ять єднає покоління» вшанували пам’ять тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Офіційне гасло пам’ятних заходів –  «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його. Але не менше заслуговують на увагу та пам’ять інші, кого торкнулась війна – військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій у 1939-1945 роках.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Виховна година «Пам’ять єднає покоління» (відкривається у новому вікні).

Вікторія ШОХ