Виховна година «Чорнобиль. Відлік до і після»

До 38-ої річниці Чорнобильської трагедії керівник групи ЕТ-2303 Вікторія ШОХ для здобувачів освіти провела виховну годину «Чорнобиль. Відлік до і після», під час якої мова йшла про події, наслідки аварії на ЧАЕС та сьогодення в зоні відчуження.

Є містечко невеличке,
Де над річкою є схил,
То Чорнобиль – мертве місто,
України чорний біль.

Чорнобиль – невеличке поліське містечко. Мальовнича природа, зелені сади, блакитне небо. Мало хто знав про цей куточок землі. А тепер Чорнобиль знають не тільки в Україні, а й у всьому світі. Він увібрав усю гіркоту народного горя, тієї трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року на ЧАЕС.

Здобувачі освіти переглянули пісочну анімацію «Вічні сльози» – роботу Ксенії Симонової, як данину пам’яті тим, хто загинув, отримавши дозу опромінення від вибуху на ЧАЕС, вшанувавши хвилиною мовчання постаті  героїв-чорнобильців, та фільм «16 маловідомих фактів про Чорнобиль», в якому висвітлена хронологія подій Чорнобильської трагедії, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики техногенною катастрофою.

38 років минуло, і знову прийшла загроза повторення катастрофи. Її принесли російські окупанти. Варвари знищили систему моніторингу, спричинили поширення радіації з навколишніх лісів. І знову працівники станції проявили мужність та професійність, забезпечили роботу всіх систем, вберегли Україну та світ від ядерного лиха.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам’ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Виховна година «Чорнобиль. Відлік до і після» (відкривається у новому вікні).

Вікторія ШОХ