Виховна година «Чорнобиль – жива рана землі нашої»

До 38-ої річниці Чорнобильської трагедії керівник групи Світлана МЕДВІДЬ для студентів групи ТТ-2308 провела виховну годину «Чорнобиль – жива рана землі нашої».

26 квітня минає річниця аварії на Чорнобильській АЕС – найстрашнішої техногенної катастрофи в історії людства. В результаті вибуху на четвертому енергоблоці станції в атмосферу Землі вирвалася хвиля радіоактивного попелу, яка пронеслася не лише територіями колишніх радянських республік, але й країнами Європи. Аварія на Чорнобильській АЕС за міжнародною шкалою оцінок подій кваліфікується як аварія сьомого (найвищого) рівня. Чорнобильська катастрофа визнана катастрофою планетарного масштабу.

24 лютого 2022 року почалась російсько-українська війна. В перший же день, після жорстокого бою, окупаційні війська ввійшли до зони Чорнобильської АЕС. Окупанти ігнорують загрозу пошкодження ізоляційних споруд над четвертим енергоблоком ЧАЕС. Поблизу Зони відчуження ЧАЕС російські війська транспортують та зберігають десятки тонн артилерійських снарядів, що загрожувало екологічній безпеці Європи, адже вони використовують старі боєприпаси, що можуть здетонувати в будь-який момент.

3 квітня 2022 року підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних сил України взяли під контроль Чорнобильську АЕС, район міста Прип’ять та ділянку Державного кордону України з Республікою Білорусь.

26 квітня 1986…

24 лютого 2022…

Пам’ятаймо…

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Виховна година «Чорнобиль – жива рана землі нашої» (відкривається у новому вікні).

Світлана Медвідь