Виховна година «Які якості необхідні сучасному спеціалісту? Soft & Hard Skills: що важливіше?»

У сучасному швидко мінливому світі неможливо переоцінити значення професійних навичок. В рамках тижня спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» в групі ЕТ-2103 керівник групи Капля Світлана провела виховну годину «Які якості необхідні сучасному спеціалісту? Soft & Hard Skills: що важливіше?» Студенти групи досліджували, обговорювали та дискутували: Яких навичок не вистачає сучасним випускникам, як вони можуть їх розвинути, щоб реалізувати свої здібності та конкурувати на ринку праці й мати успішне професійне життя. Hard skills і Soft skills: Що це за таємні скіли і як вони впливають на можливість працевлаштування?

Згідно з дослідженнями, роботодавці не задоволені тим, наскільки студенти опанували під час навчання необхідні в роботі навички. На їх думку, причина в тому, що студенти не завжди розуміють функції, до виконання яких вони будуть залучені. Суттєвою проблемою випускників також є відірваність знань від практики. При цьому самі випускники не розуміють, які саме якості цінують роботодавці. Наприклад, студенти переоцінюють важливість креативності й лідерських якостей і недооцінюють адаптивність та вміння працювати в команді.

Тож, хочете вдосконалюватись та просуватись вперед? Не стійте на місці. Відвідуйте навчальні програми, курси, семінари, аби вдосконалювати свої hard skills. А про універсальні компетенції подбайте на тренінгах, групах особистісного зростання та не забувайте про самоосвіту та розвиток. І тоді ваші шанси знайти перспективну вакансію будуть набагато вищими.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Виховна година «Які якості необхідні сучасному спеціалісту? Soft & Hard Skills: що важливіше?» (відкривається у новому вікні).

Світлана Капля