Виховна година “Apple: історія компанії від початку до наших днів”

«Apple: історія компанії від початку до наших днів “. Саме на цю тему 25 листопада була проведена онлайн виховна година у Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка», яку організувала керівник групи ЕТ-2003 Тетяна Ковальова , а підготував презентацію студент групи Зінковець Ярослав.

Apple — це найбільша у світі компанія в області інформаційних технологій за виручкою, найбільша у світі технологічна компанія за обсягом активів і третій найбільший у світі виробник мобільних телефонів.

Apple була заснована Стівом Джобсом, Стівом Возняком та Рональдом Вейном 1 квітня 1976 з метою розробки та продажу персональних комп’ютерів. Її було зареєстровано як Apple Computer, Inc. 3 січня 1977 і було перейменовано на Apple Inc. 9 січня 2007 р., щоб відобразити зміну її пріоритетів у бік побутової електроніки. Apple було включено до індексу Dow Jones Industrial Average 19 березня 2015.

До пристроїв, що розробляються компанією належать смартфон iPhone, планшет iPad, персональний комп’ютер Mac, портативний медіа-плеєр iPod і розумний годинник Apple Watch. Розроблене компанією програмне забезпечення включає операційні системи OS X та iOS, медіа-плеєр iTunes, веб-браузер Safari та застосунки iLife та iWork. До онлайн сервісів належать iTunes Store, iOS App Store, Mac App Store та iCloud. Тобто Apple стала компанією , яка буде визначати подальшу долю мобільних медіа і цифрових технологій.

Apple: історія компанії від початку до наших днів

Фото дивіться у фотоальбомі Виховна година “Apple: історія компанії від початку до наших днів” (відкривається у новому вікні).

Тетяна Ковальова