«Всесвіт нам бентежить мрії…»

12 квітня 2023 року у Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» для студентів І курсу пройшла конференція до Всесвітнього дня авіації і космонавтики та з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі в Україні.

Сотні мільярдів планет, зірок і галактик, тисячі світлових років – неймовірні простори відкрилися людству! З моменту першого польоту людини в космос пройшов всього лише 61 рік – нікчемний період часу в порівнянні з нескінченністю Всесвіту. Але тим значуще, тим грандіозніше досягнення людини, яка зуміла за земні півстоліття вийти у відкритий космос, висадити свій десант на Місяці, побачити інші світи, відправивши у космічний простір десятки чудо-апаратів, що виконують роль очей і вух людства на орбітах далеких планет і на безкрайніх марсіанських рівнинах.

Студенти групи КН-2201 Биконя Домініка, Зіберт Марі Мішель, Кравець Ростислав, Рябуха Данило підготували презентації та відеофільми з теми.

Особливу увагу звернули на розвиток космонавтики в Україні.

Вклад українських вчених і конструкторів у розробку основ теорії створення ракет, міжпланетних польотів, практичної космонавтики та авіабудівництва – великий.

Україну можна по праву назвати колискою ракетно-космічної техніки.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / «Всесвіт нам бентежить мрії…» (відкривається у новому вікні).

Ірина Марінець