Всеукраїнська науково-практична конференція «НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ВНУТРІШНЬОГО РИНКУ УКРАЇНИ В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ»

Відокремлений структурний підрозділ «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка»
та Всеукраїнське методичне об’єднання викладачів «Транспортних технологій» 9 грудня 2021р провели Всеукраїнську науково – практичну конференцію «НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ВНУТРІШНЬОГО РИНКУ УКРАЇНИ В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ».

Актуальність теми конференції полягає в тому, що сьогодні перед Україною також постала дилема: перетворитися у бідну аграрну державу зі слабким внутрішнім ринком, нестабільною соціально політичною ситуацією, високим рівнем безробіттям, значною диференціацією населення за доходами та скороченням його чисельності чи, навпаки, максимально зосередити усі ресурси, резерви і зусилля на підвищенні конкурентоспроможності економіки, збереженні власної економічної індивідуальності, скориставшись перевагами глобалізації.

Конференцію відкрив к.п.н., доцент, викладач – методист, директор ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» Віктор Радченко.

Сучасні конкурентні умови на ринку праці вимагають від системи освіти орієнтації на формування у фахівця не стільки набору знань, скільки професійних компетентностей, які дозволять йому вирішувати різноманітні завдання сьогодення. З темою доповіді «Компетентнісний підхід до підготовки сучасного менеджера в умовах конкуренції» виступила к.е.н., доцент, викладач – методист Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької Чернігівської обласної ради – Тетяна ПАХОМОВА.

Незважаючи на всі існуючі проблеми і протиріччя транспортної системи сучасних міст України, очевидно, що вона цілком життєздатна і її модернізація досить результативна. Позитивна динаміка зміни транспортної системи міст призведе до її автоматизації і створення складної інтелектуальної системи, здатної вирішувати гострі проблеми або навіть передбачати їх. З темою доповіді – Сучасні інформаційні технології в системі міського транспорту: кейс м. Чернігова виступив Артем ТАРАСЕНКО – директор ТОВ «Чернігівська транспортна компанія, кандидат економічних наук.

На фоні подій сьогодення актуальною була тема доповіді – «Дорожньо – транспортний травматизм серед молоді і проблеми їх вирішення», яку підготував Анатолій БОГДАН – викладач вищої категорії ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка».

Також в ході конференції виступили здобувачі освіти :
– Катерина МІРОШНИЧЕНКО – курсантка 4-курсу Академії Державної пенітенціарної служби м. Чернігів. Тема доповіді – Безпілотні вантажні перевезення TuSimpl.
– Ангеліна САВЕНКО – студентка Відокремленого структурного підрозділу «Чернігівський фаховий коледж інженерії та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну». Тема доповіді – Інновації та інвестиційна діяльність.
– Катерина ЛОЗА – студентка ВСП «Фаховий коледж економіки та технологій НУ «Чернігівська політехніка». Тема доповіді – Інтернет-банкінг. Що таке віртуальна валюта?

Необхідність самоосвіти викладача продиктована, з одного боку, самою специфікою діяльності, її соціальною роллю, з іншого боку – реаліями й тенденціями неперервної освіти, що пов’язано з мінливими умовами педагогічної праці, потреба суспільства, еволюцією науки і практики, вимогами до людини, її здатності швидко й адекватно реагувати на зміну суспільних процесів і ситуацій, готовності змінювати свою діяльність, уміло розв’язувати нові складні завдання. З темою доповіді – «Самоосвіта викладача: сучасні виклики в умовах змішаного навчання» виступила Ірина РЕНСЬКА– голова циклової комісії обліково-аналітичних та економічних дисциплін, викладач-методист ВСП «Чернігівський фаховий коледж інженерії та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну».

Заключне слово було надано Євгенії ІВАШЕНЦЕВІЙ – викладачці ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка». Тема доповіді – Interactive whiteboards help to facilitate the work and to promote better communication and learning by students.

Інтерактивні дошки – засіб полегшити роботу та сприяти кращому спілкуванню та навчанню студентів.

Всі учасники, які долучились до роботи та надіслали свої роботи, отримають сертифікати учасника.

Всеукраїнська науково–практична конференція

Фото дивіться у фотоальбомі Всеукраїнська науково–практична конференція «НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ВНУТРІШНЬОГО РИНКУ УКРАЇНИ В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ» (відкривається у новому вікні).

Ірина Піщолка