Всеукраїнська онлайн-майстерня з цифрового громадянства й безпеки

28 жовтня 2021 року в межах співпраці з Google Україна для закладів освіти України відбувся захід “Всеукраїнська онлайн-майстерня з цифрового громадянства й безпеки” до Українського місяця кібербезпеки, до якого мали можливість підключитись усі бажаючі викладачі.

Під час заходу були презентовані оновлення цифрових інструментів Google Workspace for Education, “Посібник із безпеки дітей в Інтернеті”.

Викладачі циклової комісії КІ, КН Ворожбит Надія та Шумська Лілія взяли участь у заході, і Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» таким чином був долучений до додавання позначки на карту підключень усіх закладів освіти України.

Учасники Всеукраїнської онлайн-майстерні переглянули онлайн-трансляцію, отримали можливість виконати вправи у віртуальних кімнатах разом зі спікерами, розглянули ключові принципи мережевого етикету й безпечної поведінки, отримали рекомендації по навчанню обережності і відповідальності під час роботи в Інтернеті студентів, дізналися, як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки у студентів.

Ресурси, які можуть допомогти в роботі викладачам:

• Сайт програми безпеки дітей в Інтернеті: https://g.co/BeInternetAwesome.

• Гра Interland: https://g.co/Interland.

• Завантажити посібник із безпеки дітей в Інтернеті українською мовою: https://bit.ly/bia_ua.

• Ресурси для навчання з безпеки дітей в Інтернеті: https://g.co/BeInternetAwesomeEducators.

• Ресурси для сім’ї: https://g.co/BeInternetAwesomeFamilies.

Всеукраїнська онлайн-майстерня з цифрового громадянства й безпеки

Фото дивіться у фотоальбомі “Всеукраїнська онлайн-майстерня з цифрового громадянства й безпеки” (відкривається у новому вікні).

Лілія Шумська