Віртуальна екскурсія до “Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького”

В рамках акції «Відкрий для себе Україну!” продовжуємо знайомитися з найцікавішими та найдивовижнішими куточками нашої країни!

Студенти групи КІ-1907 з керівником групи Світланою Медвідь здійснили віртуальну подорож до однієї з найбільших перлин міста Львова –
Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у мальовничому парку, що зветься Шевченківський гай. Музей був створений за етнографічним принципом, у 1971 році, з метою порятунку пам’яток дерев’яної архітектури, предметів побуту і зразків народного мистецтва усіх історико-етнографічних груп Західної України, що сформувались наприкінці XIX – початку XX століття. Це Бойківщина, Лемківщина, Гуцульщина, Волинь, Поділля, Полісся, Буковина, Покуття, Закарпаття і Львівщина. Кожній з них присвячений окремий сектор мікросело, де поряд з житловими будівлями знайшли своє місце господарські, виробничі, сакральні. У об’єктах обладнанні відповідні інтер’єри, що дає відвідувачам повну картину життя, праці і відпочинку мешканців західноукраїнського села кінця XIX – початку XX століття.

Віртуальна екскурсія до "Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького"

Фото дивіться у фотоальбомі Віртуальна екскурсія до “Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького” (відкривається у новому вікні).

Світлана Медвідь