Віртуальна екскурсія «Пташиний світ для молодих дослідників»

11 квітня 2024 року відповідно до плану заходів тижня циклової комісії загальноосвітніх дисциплін для здобувачів освіти спеціальності «Автомобільний транспорт» була проведена віртуальна екскурсія «Пташиний світ для молодих дослідників» (за матеріалами Прилуцького краєзнавчого музею імені В. І. Маслова). Першокурсники мали можливість, мандруючи віртуально по залам музею, дізнатися багато нового й цікавого про птахів Чернігівщини, повторити й закріпити набуті знання про адаптації організмів, екологічні угрупування.

Здобувачі освіти обговорили, що птахи приносять людині неоціненну користь: вчені підрахували, що на ділянці 1 км? птахи знищують не менше, ніж 25 кг комах. А ще знищують гризунів, які часто завдають збитків урожаю сільськогосподарських культур, сприяють поширенню дерев і кущів, є учасниками ланцюгів живлення. Багато видів птахів є економічно важливими як їжа для споживання людиною та як сировина для виробництва. Близько 120-130 видів птахів вимерли через діяльність людини з ХVІІ ст., і сотні інших до того часу. Діяльність людини ставить під загрозу зникнення близько 1200 видів птахів, хоча вживаються заходи щодо їхнього захисту. Так, щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», мета якого – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються усіх країн і континентів.

Відвідати екскурсію можна за посиланням: Пташиний світ для молодих дослідників

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Віртуальна екскурсія «Пташиний світ для молодих дослідників» (відкривається у новому вікні).

Зінаїда КУЗЬОМКА