ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину,
І нам твою історію творить

21 листопада відповідно до Указу Президента України відзначається День Гідності та Свободи — річниці початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Студентами групи ЕТ-2003 Шепкою Денисом та Жуком Дмитром разом з керівником групи Тетяною Ковальовою Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” було проведено виховний захід, присвячений ДНЮ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

Захід проводився під гаслом: «Вистояли на Майдані – переможемо у війні».

Під час спілкування згадали початок Революції Гідності. День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але був скасований.

Саме в цей день, на Майдані зібралися перші декілька сотень протестувальників. Це був день свободи, надії, свято вільних українців.

Також обговорили в чому полягає гідність людини.

Гідність та свобода вписані в генетичний код українців.

Гідність – це вміння тримати себе та свої думки чистими, що допомагає вчинити правильно, навіть якщо для цього доведеться боротися з особистими емоціями та переступати через свої слабкості. Гідність – це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких. Гідна людина має чисті думки, адже саме від цього залежать її вчинки. Чесніть, благородство, порядність, співчуття до навколишніх та доброзичливість допомагають людині стати гідною.

«Століттями українська нація доводила, що ніхто не позбавить нас цих якостей. Цю істину підтвердили й доленосні для незалежної України революції та війна з російським загарбником.

Тому нам потрібно пам‘ятати про гідність людини, про її право на гідне і вільне життя, повагу до думок і прав інших людей, та право країни вибирати свій шлях розвитку.

Україна – вільна та нескорена країна, гідна бути найвеличнішою та сильною державою!

Фото дивіться у фотоальбомі 2022 / ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ (відкривається у новому вікні).

Тетяна Ковальова