До Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу

25 квітня до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу викладачка Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” Лілія Шумська, провела виховну годину у групі КІ-2006.

У грудні 2016 року Генеральна асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Цього дня, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа. Саме тому ми вшановуємо героїзм і самопожертву усіх, хто став на захист від жахливої трагедії, – персонал ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії, які ціною свого життя захистили тисячі людей від непоправних, набагато серйозніших можливих наслідків аварії. Студенти зазначили, яку небезпеку і в сучасному світі несе легковажне ставлення до атомної енергетики на прикладі Запорізької АЕС, що є найбільшою атомною станцією в Європі, і яка з 4 березня 2022 року захоплена російськими військовими, і наскільки важливо бути відповідальними за вчинки і дії, які ми робимо, які робить людство.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / До Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу  (відкривається у новому вікні).

Шумська Лілія