Екскурсія «Тарас Шевченко і Чернігівщина»

6 березня 2024 року здобувачі освіти спеціальності 122 Комп’ютерні науки із керівниками груп Валентиною ЮЩЕНКО й Оленою ПОПРУЖНОЮ відвідали Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського, де поринули в життя славетної постаті України – Тараса Григоровича Шевченка.

Упродовж години учасники екскурсії подумки проїхалися шевченківською Чернігівщиною. Як відомо, Кобзар відвідав 30 населених пунктів у межах сучасної Чернігівської області, а це близько третини загальноукраїнських шевченківських місць. Тут він створив ряд своїх безсмертних творів, виконав безліч малюнків та картин. Мальовничий і колоритний наш Поліський край знайшов своє відображення у поетичних творах і повістях Т. Г. Шевченка.

Ця екскурсія стала не лише подорожжю в часі, але й мандрівкою до джерел національної гордості та ідентичності. У контексті сучасної війни, ця подорож стала своєрідним закликом до єднання і патріотизму, нагадуючи, що ми повинні боротися за свою свободу та незалежність, так само, як це робив Тарас Шевченко.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Екскурсія «Тарас Шевченко і Чернігівщина» (відкривається у новому вікні).

Валентина Ющенко