Завершився тиждень циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»

Тиждень ЦК ЕТ проходив у коледжі і в режимі онлайн з 07.02.2021 по 11.02.2021 в умовах дистанційного навчання.

Протягом тижня, здобувачі освіти брали активну участь у різноманітних заходах.

Студенти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» продемонстрували в конкурсі плакатів «Екологічний автомобіль» свій власний погляд і використали різні ідеї та підходи відображення своїх думок.

Кращими роботами в конкурсі плакатів були визначені плакати студентів груп:
– ЕТ-2003 Жука Дмитра;
– ЕТ-1903 Очканя Андрія;
– ЕТ-1903 Ольховика Олега.

Відбулись олімпіади з різних профільних дисциплін і предметів:
– зі Схемотехніки (І місце посіла Еліна Міщенко, група КН-2001);
– з Електротехніки та електроніки (І місце посіли Роман Бубра, група ЕТ-1803 та Олександр Амельянець, гр.КІ-2006);
– з Математики (І місце посів Яшар Король, група АТ-2104).

Для студентів ІІ курсу була проведена онлайн-екскурсія в музей BMW.

З метою визначення переможців в номінації «Кращий за професією» серед здобувачів освіти груп ЕТ-1903 та ЕТ-1803 було проведено «Фаховий конкурс діагностика електрообладнання автомобілів», в якому майбутні автомеханіки продемонстрували теоретичні знання та практичні навички знаходження несправності в електричному колі керування двигуном автомобіля.

Кращим за професією обрані студенти груп ЕТ-1803 Бубра Роман та ЕТ-1903 – Бондаренко Артем.

Також в рамках тижня циклової комісії спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», для здобувачів освіти групи ЕТ-2003, викладачка Світлана Медвідь провела Квест-гру “Ерудити БЖД”.

В конкурсі кросвордів «Математика в спеціальності ЕТ» здобувачі освіти продемонстрували знання з математики при їх створенні. Переможцями у конкурсi кросвордів стали:
– І місце Амельянець Олександр КІ-2006
– ІІ місце Павлов Мирослав КН-2101
– ІІІ місце Ященко Данило ЕТ-2103, Лисенко Віталій ТТ-2108.
В рамках тижня спеціальності ЕТ було проведено професійний конкурс з безпеки руху транспортних засобів, для студентів групи ЕТ-1903.

Хороший автомеханік це фахівець, який розуміється в електротехніці, в механіці та в електроніці автомобіля. Сучасний автомобіль являє собою складну систему, що складається з електронного обладнання і сотень різних механізмів, які контролюються бортовим комп’ютером. Саме тому на платформі Тінкеркад (https://www.tinkercad.com/) проведено конкурс з моделювання світлодіодного RGB ліхтарика на базі плати Arduino (мікроконтролер Atmega 328).

Перемогу одержав Жук Дмитро, група ЕТ-2003.

Традиційно в рамках тижня спеціальності ЕТ була проведена онлайн-конференція на тему: «Інтелектуальна транспортна система (ІТС)», в якій учасники конференції проаналізовали нові комунікаційні технології і задачі, що вирішує ITC.

Заходи, які проводились в рамках тижня, були спрямовані на активізацію пізнавальної діяльності студентів, стимуляції їх до творчого пошуку, наукових досліджень, створення активного тандему «студент – викладач».

Вітаємо всіх переможців!

Висловлюємо подяку усім хто брав участь в конкурсах і хто підтримував учасників!

Майбутнім автомеханікам бажаємо: “Бережіть свій автомобіль!” В японській мові є ієрогліф, який перекладається як – “вершник та кінь – єдині”. Машина ваш друг, ви їй довіряєте своє життя, вона вам своє, і як приємно, коли між вами взаєморозуміння і, якщо це так, вона вам буде вірна до кінця.

Усім студентам бажаємо успіхів, енергії, ініціативності, подальших перемог, не втрачати амбіцій і наполегливості, не втрачати віру в себе і свої можливості, а також цікавого життя протягом навчання в коледжі!

Тетяна КОВАЛЬОВА