Засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін ЗФПО Чернігівської області

31 жовтня 2023 р. в онлайн форматі відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін ЗФПО Чернігівської області. До участі в конференції долучилося 26 педагогічних працівників ЗФПО Чернігівської області. Учасників заходу привітала голова методичного об’єднання Ганна КУХАРЕНКО, яка окреслила основні напрямки роботи ОМО у 2023-2024 н.р. та ознайомила з питаннями винесеними на порядок денний.

Ірина ПОЦЕЛУЙКО, керівник ОМО викладачів обліково-економічних дисциплін, розповіла про умови проведення науково-практичної конференції «Сучасні тенденції соціально-економічних перетворень в умовах війни» та запросила присутніх взяти активну участь в конференції.

Інна ГУЛАК, викладачка історії та суспільних дисциплін КЗ «Ніжинський фаховий медичний коледж» Чернігівської обласної ради», кандидат історичних наук, виступила з доповіддю «Академічна доброчесність у закладах фахової передвищої освіти. Дотримання авторського права в методичних матеріалах». Вона звернула увагу на актуальність питання академічної доброчесності сьогодні та на забезпечення процесу дотримання принципів академічної доброчесності всіма учасниками освітнього процесу, які спрямовані не лише на систематичну, просвітницьку діяльність щодо поширення інформації про правила академічної етики, а й на формування в них таких моральних якостей, які роблять неприпустимим сам факт плагіату.

Людмила ЧУБИЧ, викладачка Чернігівського фахового коледжу інженерії та дизайну КНУТД, поділилася власним досвідом про організацію форм роботи з формування патріотичної свідомості на заняттях історії, показала презентацію з прикладами дослідницько-краєзнавчої роботи своїх студентів.

Інна ГУЛАК, викладачка історії та суспільних дисциплін КЗ «Ніжинський фаховий медичний коледж» Чернігівської обласної ради», кандидат історичних наук, представила на апробацію «Методичні рекомендації до вивчення дисципліни «Історія України ХХ – початку ХХІ століття» та підготовки до НТМ».

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Марина Данилова