Засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики ЗФПО Чернігівської області

26 жовтня 2023 року в режимі онлайн відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики ЗФПО Чернігівської області. До участі в конференції долучилося 27 педагогічних працівників ЗФПО Чернігівської області. Учасників заходу привітала голова методичного об’єднання Марина ДАНИЛОВА, яка окреслила основні напрямки роботи ОМО у 2023-2024 н.р. та ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Рінат ЗАРІПОВ, викладач фізико-математичних дисциплін КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. І.Я.Франка» Чернігівської обласної ради, виступив з темою «Математичні тренажери для підвищення ефективності та якості викладання математики». Він поділився досвідом створення та використання онлайн-тренажерів для кращого засвоєння базових математичних понять, виконання елементарних математичних розрахунків.

Світлана КАПЛЯ, викладачка математики ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка», розповіла про власний досвід використання ресурсів, інструментів, сервісів, застосунків для створення інтерактивних завдань, візуалізації навчального контенту, використання яких дозволяє урізноманітнити подачу матеріалу, проводити цікаві, пізнавальні заходи та заняття: Quizizz, Wordwall, Mindmeister, GeoGebra, Edpuzzle, Clipchamp, Book Creator та Ourboox, AR Book.

Викладачка представила ресурси, інструменти за допомогою онлайн-органайзеру, сервісу зберігання закладок Symbaloo, на якому можна розмістити будь-які посилання і оформити їх картинками або іконками на кольоровому тлі.

Edpuzzle та Clipchamp – це сервіси, що дають можливість створити інтерактивні навчальні матеріали на основі відеороликів.

AR Book – це інноваційна платформа, яка дає можливість створювати інтерактивні навчальні матеріали, включно з текстами, зображеннями, відео та елементами доповненої реальності, що дозволяє підвищити зацікавленість студентів процесом вивчення тем.

Наталія АНДРУЩЕНКО, викладачка математики КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради, розповіла про математичні лайфхаки, які дозволяють підвищити ерудованість студентів, та поділилася способами, які дозволяють зробити урок цікавим.

Математика – наука з багатовіковою історією, яка накопичила безліч цікавих фактів, які можна використати для мотивації вивчення цього предмета.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Марина Данилова