Засідання обласного методичного об’єднання викладачів обліково–економічних дисциплін ЗФПО Чернігівської області

21.03.2024 року у ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних  технологій»  НУ «Чернігівська політехніка» було проведено засідання обласного методичного об’єднання викладачів обліково – економічних дисциплін закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

У сучасному світі вища освіта представляє особливу цінність, вона допомагає отримати хорошу роботу і посаду, рухаючись по кар’єрних сходах. Якісна освіта відкриває дорогу у майбутнє, робить нас соціально та інтелектуально розвиненими, дає необхідні знання.

Новий 2024 рік принесе українській освіті чимало змін. Це і підвищення зарплат вчителям, і реформа дошкільної освіти, а також суттєві нововведення очікують студентів та викладачів ВНЗ.

Тамара ЯНЧЕНКО доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін Чернігівського національного університету «Чернігівський колегіум» представила презентацію-доповідь «Провідні тенденції реформування вищої освіти в Україні».

Основні нововведення у сфері здійснення фінансового моніторингу стосуються спрощення проведення фінансових операцій із готівковими коштами, які перераховуються фізичними особами на потреби і підтримку Збройних Сил України та для допомоги найуразливішим категоріям населення, а також механізмів ідентифікації та верифікації окремих категорій покупців облігацій внутрішньої державної позики “Військові облігації”. Ірина РЕНСЬКА – викладач – методист Чернігівського фахового коледжу інженерії та дизайну КНУТД виступила з доповіддю «Перевірки та фінансовий моніторинг в умовах воєнного стану».

Робочий час є однією з істотних умов трудового договору і торкається інтересів як працівника, так і роботодавця. Його раціональне поєднання з часом відпочинку дає змогу ефективно використовувати здатність людини до продуктивної праці, відтворювати фізичні та психологічні характеристики працівника. Правове регулювання робочого часу здійснюється на рівні законів, підзаконних актів, колективно-договірного регулювання умов праці та угодою сторін трудового договору. Ольга НАУМЕНКО – викладач – методист ВСП «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України» представила до розгляду доповідь «Норми тривалості робочого часу: законодавчі новини 2024 року».

Однією з умов ефeктивного функціонування та розвитку підпpиємcтвa в cучacниx умoвax eкoнoміки є зaбeзпeчeння йoгo ефективною обліковою системою у сфері відпусток та відпускних виплат, адже це право регламентовано кожній людині Конституцією України. Наталія КАПЛІЙ – викладач Борзнянського аграрного фахового коледжу представила до обговорення доповідь «Облік відпускних».

Ірина ПОЦЕЛУЙКО, голова обласного методичного об’єднання викладачів обліково – економічних дисциплін закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області, підвела підсумки роботи ОМО за 2023-2024 н.р. та представила план роботи на 2024-2025 н.р.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Засідання обласного методичного об’єднання викладачів обліково–економічних дисциплін ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Буйна Лариса, методист Ради директорів