Засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи ЗФПО Чернігівської області

11 листопада відбулось засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Засідання відкрив Голова ради директорів ЗФПО Чернігівської області Віктор Радченко. Він зазначив, що заступник директора з навчальної роботи є важливою ланкою діяльності освітнього закладу, без якої не можливе забезпечення освітнього процесу, також, він побажав учасникам плідної роботи.

Людмила Ілляшенко, Голова методичної секції, розказала про особливості формування навчальних планів з урахуванням Методичних рекомендацій Державної служби якості освіти України «Розроблення освітньо-професійної програми та навчального плану підготовки здобувачів фахової передвищої освіти». Доповідач повідомила, що навчальний план розробляється на весь період підготовки на підставі відповідної ОПП і визначає перелік та обсяг освітніх компонентів у кредитах ЄКТС, їх логічну послідовність, форми організації освітнього процесу, види та обсяг навчальних занять, графік освітнього процесу, форми поточного і підсумкового контролю, що забезпечують досягнення здобувачем фахової передвищої освіти запланованих результатів навчання (частина 3 статті 49 Закону 2745). Запропонувала для обговорення навчальний план освітньо-професійної програми Соціальна робота. Також, доповідачка повідомила про роботу сектору з забезпечення якості освіти у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховий коледж економіки і технологій Національного Університету «Чернігівська політехніка». Ознайомила зі змістом відповідного положення.

Вікторія Дронь поділилася досвідом роботи щодо особливостей формування самоаналізу для акредитації освітньо-професійних програм у Прилуцькому технічному фаховому коледжі.

Оксана Кошелівська довела до відома інформацію про особливості моніторингу освітньо-професійних програм у Прилуцькому гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі ім. Івана Франка.

Лариса Ревко повідомила про особливості функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у Фаховому коледжі транспорту та компютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка».

За результатами засідання було ухвалене рішення про роботу над підвищенням результативності системи менеджменту якості освітніх послуг у закладах фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Фото дивіться у фотоальбомі 2022 / Засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Людмила Ілляшенко