Засідання ОМО бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області

10 листопада 2023 року відбулося онлайн засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області на тему «Проєктна діяльність – важлива складова розвитку бібліотеки та професійного зростання бібліотекарів».

До вітального слова долучився Голова Ради директорів Віктор Радченко, який наголосив на тому, що сьогодні відбуваються значні зміни у роботі бібліотеки, а на бібліотекаря покладаються нові функції, тому потрібно бути обізнаним у новітніх автоматизованих технологіях бібліотечної роботи. Він також побажав бібліотекарям виробити рекомендації по проведенню проєктів і довести їх до колективу.

Викладач Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької Марина Прядко ознайомила учасників ОМО з досвідом роботи по залученню здобувачів освіти до участі у молодіжних проєктах й роллю в них бібліотекаря і бібліотеки коледжу.

Вона наголосила на тому, що організація проєктної діяльності вимагає від сучасного бібліотекаря створення умов для прояву в здобувачів освіти інтересу до пізнавальної діяльності, розвиток інтелектуальних здібностей і смаків, самоосвіти й використання отриманих знань на практиці та ознайомила з досвідом написання і захисту проєктів: “ECO-DRIVE – Чисте довкілля – здорове макйбутнє! ” за сприяння представників Британської ради, «ЕКО-НІЖИН» від ЮНІСЕФ, «Клімат стресостійкості» від ЮНІСЕФ та за ініціативи ГО «ЕАП» і у співпраці з ГО «ЛІМ» і ін.

До участі у проєкті «Клімат стресостійкості» від ЮНІСЕФ долучалися і міські бібліотеки Ніжина та Прилук, завдяки чому у бібліотеках створювалася зони комфорту для відвідувачів.

Підсумовуючи свій виступ Марина Прядко дала кілька рекомендацій колегам з чого починати свою роботу по розробці проєктів і як долати труднощі під час захисту цих проєктів.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Засідання ОМО бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Людмила Ющенко, голова ОМО бібліотекарів