Засідання ОМО викладачів фізики та астрономії ЗФПО Чернігівської області

23 квітня 2024 року в онлайн форматі відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії ЗФПО Чернігівської області.

Нараду відкрила голова методичного об’єднання Ірина МАРІНЕЦЬ, яка ознайомила присутніх із питаннями порядку денного.

Штучний інтелект (ШІ) є однією з найбільш актуальних технологій у сучасному світі.

 СУГОНЯКО Ірина, викладач ВСП «Козелецький фаховий коледж ветеринарної медицини БНАУ», виступила з доповіддю на тему «Використання штучного інтелекту на заняттях фізики та астрономії». Були розглянуті такі ШІ платформи: Gamma.app, як онлайн інструмент, що дозволяє користувачам навчатися та розвиватися за допомогою створення та перегляду презентацій; чат GPT від компанії OpenAI, який дозволяє спілкуватися зі штучним інтелектом, дізнаватися відповіді на запитання, генерувати тести, конспекти; Тutor AI, Leonardo.AI, Wordwall – навчальні ресурси, що вирішують одне з найважливіших завдань освітнього процесу – підвищення мотивації студентів.

САВЕНКО Ірина, викладач ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій НУ «Чернігівська політехніка», продемонструвала роботу з моделлю ШІ Gemini – інноваційним продуктом, що має унікальну здатність обробляти інформацію різних типів: текст, відео, аудіо та програмний код, а також створювати завдання для контролю знань здобувачів освіти, розробки проектів.

ЯРОВА Любов, викладач КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. І.Я. Франка» Чернігівської обласної ради, познайомила членів ОМО з досвідом роботи в умовах змішаного навчання.

Усі виступи супроводжувалися жвавим обговорюванням серед присутніх.

Голова методичного об’єднання МАРІНЕЦЬ Ірина підвела підсумки роботи ОМО викладачів фізики та астрономії за 2023-2024 н.р. Провівши анкетування членів ОМО, заслухала пропозиції щодо плану роботи на 2024-2025 н.р.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Засідання ОМО викладачів фізики та астрономії ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Буйна Лариса, методист Ради директорів