Засідання ОМО викладачів філологічних дисциплін ЗФПО Чернігівської області

01 березня в режимі онлайн відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін ЗФПО Чернігівської області.

Учасників заходу привітав Віктор РАДЧЕНКО, голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області. Віктор Миколайович наголосив, що мова є рушійною силою змін національної свідомості, інструментом, який консолідує суспільство та допомагає стати сильнішими.

Продовжила засідання голова методичного об’єднання Валентина ЮЩЕНКО, яка підбила підсумки роботи ОМО, відзначила, що понад 150 представників філологічно-педагогічної спільноти взяли участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Стан, проблеми та перспективи розвитку мовно-літературної освіти в умовах реалізації продуктивної освітньої стратегії», яка була проведена 21 лютого 2023 року на базі Національного університету «Чернігівська політехніка».

Доктор педагогічних наук, доцент, викладач КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж імені Івана Франка» Наталія ГРОНА презентувала проєкт «Освітнє партнерство в просторі закладів фахової передвищої освіти», схарактеризувала зовнішні та внутрішні поліфункційні зв’язки, змістовно-цільовий, організаційний та результативний компоненти взаємодії в ході викладання дисциплін філологічного циклу.

У рамках ОМО зроблено підсумки апробації у ЗФПО Чернігівської області методичних посібників Ярини БОЙКО, викладачки КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж імені Івана Франка» Чернігівської обласної ради та Олесі ХОМЕНКО, викладачки Остерського фахового коледжу будівництва та дизайну.

Засідання ОМО пройшло на високому організаційному, науково-теоретичному рівні у форматі дискусій із поміркованою полемікою та великим зацікавленням.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Засідання ОМО викладачів філологічних дисциплін ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Валентина ЮЩЕНКО