Засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області

23 лютого 2023 року, відповідно до плану роботи, на платформі Zoom відбулося онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Питання порядку денного:
1. Обмін досвідом. Реалізація освітнього процесу у ЗФПО області в умовах воєнного стану
2. Сучасні виклики для дисципліни фізичне виховання.
3. Профорієнтаційна робота – один з найважливіших компонентів у роботі ЗФПО.

У роботі засідання взяли участь: Юрій МУЗИКА начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА, Тетяна ДАВИДОВА , начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, Ольга БАГІНСЬКА, доктор педагогічних наук, професор кафедри спорту НУ “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка та керівники 17 коледжів області.

Віктор РАДЧЕНКО, голова Ради директорів ЗФПО області на початку засідання привітав всіх учасників засідання і зупинився на тому, що всі освітні заклади зараз функціонують у надважких умовах.

Юрій МУЗИКА, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, у своєму виступі навів аналітичну інформацію про функціонування закладів освіти Чернігівської області в умовах воєнного стану та надав необхідні рекомендації керівникам коледжів, щодо покращення роботи закладів освіти.

Тетяна ДАВИДОВА, начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, нагадала про особливу увагу до здобувачів освіти, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також на організацію роботи «пунктів незламності».

Ольга БАГІНСЬКА, доктор педагогічних наук, професор кафедри спорту НУ “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка, розказала про виклики, які постали перед викладачами дисципліни «Фізичне виховання» в сучасних умовах життя та як їх можна подолати.

Сергій ДЕМЕШКО, викладач фізичного виховання КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Івана Франка» ЧОР, викладач вищої категорії, викладач-методист, поділився досвідом роботи викладачів фізичного виховання коледжу.

Профорієнтаційна робота – один з найважливіших компонентів у діяльності будь якого освітнього закладу, Олена ЛИТОВЧЕНКО, директор ВСП «Ніжинський фаховий коледж» Національного університету біоресурсів і природокористування України», у своїй доповіді розказала про досвід профорієнтаційної діяльності їх освітнього закладу та поділилася реалізацією стратегії забезпечення набору здобувачів освіти.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Лариса Буйна