Зустріч з представником кіберполіції

21 жовтня 2021 року у рамках заходів до тижня ЦК комп’ютерних дисциплін КІ, КН Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» відбулась зустріч здобувачів освіти групи КІ-2107 (керівник Нехай В.В.) з інспектором відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Максимом Анатолійовичем, за організаційної допомоги Каплі С.Ю.

Сучасне життя неможливо уявити без цифрових технологій, без інтеракивного надання послуг в різних сферах життя, без соціальних мереж, без широкого доступу до різноманітного контенту та розваг. Проте з розвитком ІТ-технологій зростає кількість кібератак, порушується конфіденційність особистих даних та приватного життя. Саме для протидії таким злочинам і працює кіберполіція.

Студенти узнали про види кіберзлочинів, про відповідальність за порушення кібербезпеки, уважно прислухались до порад інспектора відділу протидії кіберзлочинам щодо основ особистого захисту в мережі та обговорювали свої власні ситуації, з якими вже встигли зіткнутися у повсякденному житті. Можливо, хтось із студентів обере професію саме в сфері кіберзахисту, що оберігає наш діджиталізований світ від прихованої небезпеки.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Зустріч з представником кіберполіції” (відкривається у новому вікні).

лілія Шумська