З добром у серці, з Україною в душі (#ЩедрийВівторок)

28 листопада 2023 року, до Всеукраїнського дня добрих справ, спрямованого на підвищення культури благодійності серед молоді та популяризацію підприємництва, керівник групи ЕТ-2303 Вікторія ШОХ провела виховну годину на тему «З добром у серці, з Україною в душі», яка присвячена міжнародному благодійному руху #ЩедрийВівторок.

Акція проводиться в наступний вівторок після Дня подяки – зазвичай між 27 листопада та 3 грудня, започаткована у 2012 році в США.

Ідея створення цієї ініціативи: спонукати людей робити добрі справи. Згодом ця ініціатива перетворилася на глобальний рух, до якого приєднались понад 150 країн. У 2018 році вона вперше стартувала в Україні, яка стала 154 країною, що приєдналася до руху.

Здобувачі освіти ознайомились з постатями видатних українських діячів-підприємців в історії, які не лише вміли вести успішний бізнес, а й були меценатами та шанувальниками українства, зробили вагомий внесок у збереження та розбудову Української держави, як: Олексій Алчевський, Григорій Гладинюк, Євген Чикаленко, Андрій Шептицький, а також про родину Симиренків, Терещенків, Харитоненків.

У підсумку обговорили традиції добрих справ, які є в наших родинах і були зроблені за рік, та долучилися до створення дошки благодійності.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / З добром у серці, з Україною в душі (#ЩедрийВівторок) (відкривається у новому вікні).

Вікторія Шох