Конференція “Пам’ятай про Крути”

У Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» відбулась онлайн конференція до Дня пам’яті героїв Крут під назвою “Пам’ятай про Крути”. Студенти групи КН-2001 Сльозка Вікторія, Решотнік Вероніка та Рахуба Даніла підготували презентацію, відеофільми , читали вірші про подвиг героїв Крут.

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин. Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність. На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року. У 2006 році на залізничній станції Крути відкрили Меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут».

Фото дивіться у фотоальбомі Конференція “Пам’ятай про Крути” (відкривається у новому вікні).

Ганна Кухаренко