КОСМОС: МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, МАЙБУТНЄ…

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін традиційно завершується конференцією до Всесвітнього дня авіації і космонавтики та з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі в Україні.

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики». В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року.

Ракетно-космічна галузь завжди була і лишається однією із найбільш затребуваних, інтелектуальних, наукоємних. Українські вчені, конструктори і інженери були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог – від перших польотів у космос до створення й запуску космічного ракетного комплексу «Енергія-Буран». Донедавна Україна входила до п’ятірки провідних країн світу за кількістю космічних запусків.

Сьогодні, в умовах повномасштабної війни, підприємства галузі та конструкторські бюро роблять вагомий внесок у майбутню Перемогу України.

Здобувачі освіти І курсу Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» взяли активну участь в обговоренні питань конференції та показали гарні знання з астрономії.

Особлива подяка студентам групи КН-2301 Белецькому Глібу, Варуші Анастасії, Фролову Денису та Хоменко Євгенії за допомогу у підготовці та проведенні заходу.

Ми впевнені, що у мирному майбутньому наша держава зможе досягнути ще більших успіхів у ракетно-космічній галузі та побудувати ще не одну «Мрію»!

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / КОСМОС: МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, МАЙБУТНЄ… (відкривається у новому вікні).

Ірина МАРІНЕЦЬ