Круглий стіл до річниці звільнення Чернігівщини від російських військ

11 квітня 2023 року у Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” , для студентів 1-2 курсів, відбувся круглий стіл до річниці звільнення Чернігівщини від російських військ.

У російських планах блискавичного захоплення Києва наприкінці лютого 2022 року Чернігівщині та її обласному центру відводилася роль «північних воріт». Цим напрямком сухопутні війська рф мали швидко просунутися на допомогу основним силам до столиці України. Основною логістичною артерією мав стати автошлях Нові Яриловичі – Чернігів – Київ. Сам Чернігів мав відігравати роль логістичного центру, звідки залізницею та автошляхами через річку Десну переправлялися б засоби ведення війни. Опір українців на Чернігівщині – і військових, і місцевих жителів зламав усі плани ворога.

Президент Володимир Зеленський 6 березня 2022р. присвоїв Чернігову звання міста-героя. “Північна столиця” з перших днів повномасштабного вторгнення стримувала натиск ворога, не дозволивши йому прорватися на Київ. Аби помститися російська армія без розбору знищувала стародавнє місто снарядами, ракетами і авіабомбами.

Студенти групи КН-2101 Щучкін Павло, Бовда Анастасія, Коморний Павло, Литвиненко Сергій підготували презентацію, відеоматеріали про бойові дії на Чернігівщині. Учасники заходу поділилися особистими спогадами про війну, про втрату рідних і близьких людей у цій кривавій війні і висловили впевненість у перемозі над ворогом.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Круглий стіл до річниці звільнення Чернігівщини від російських військ (відкривається у новому вікні).

Ганна Кухаренко