Міжнародна науково-практична конференція «Ерделівські читання»

29-та Міжнародна науково-практична конференція «Ерделівські читання», яка відбулася 29-31 травня 2024 року в Ужгороді, продемонструвала високу науково-мистецьку активність митців і науковців. Захід, який об’єднав 139 учасників із різних куточків України, включаючи Чернігівщину та Сумщину, а також з Польщі, Словаччини та Румунії, надав унікальну платформу для обміну досвідом і знаннями.

Важливим внеском у роботу конференції стала презентація викладачок-філологів ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» Валентини Ющенко та Олени Попружної. Їхня розвідка «Мистецтво та освіта в Чернігові під час російської агресії: виклики, відповіді, перспективи» акцентувала увагу на складнощах і викликах, із якими зіштовхнулися освітяни та митці Чернігова в умовах військових дій, а також продемонструвала стійкість і адаптивність освітньої та мистецької спільноти в таких умовах.

Загалом, конференція «Ерделівські читання» підтвердила свою важливу роль як платформи для міждисциплінарного діалогу та співпраці, сприяючи розвитку мистецтва та освіти в Україні та за її межами. Учасники заходу не лише отримали можливість поділитися своїми дослідженнями та творчими досягненнями, але й налагодити нові професійні контакти, обговорити спільні проблеми та знайти потенційні шляхи їх вирішення.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Міжнародна науково-практична конференція «Ерделівські читання» (відкривається у новому вікні).

Валентина Ющенко