Онлайн бесіда “Зняття емоційної напруги під час дистанційного навчання”

Для здобувачів освіти Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» групи ЕТ-2003 (керівник групи Тетяна Ковальова) відбулась онлайн бесіда тему: “Зняття емоційної напруги під час дистанційного навчання”. Зі студентами працювала практичний психолог коледжу Любов Лук’яненко.

Емоції (від фр. émouvoir — «хвилювання», «збудження») — психічні стани і процеси в людини та вищих тварин; це відповідні реакції на зовнішні та внутрішні подразники, які проявляються у вигляді задоволення або незадоволення, радості, страху, гніву тощо. В емоціях виявляється позитивне або негативне ставлення людини до навколишнього світу.

Людина не лише сприймає навколишні предмети і явища — у неї формується певне ставлення до них. Спілкування з іншими людьми, природа, твори мистецтва, наука, власна праця — все це викликає у неї різні переживання: любов, радість, повагу, захоплення, горе, гнів, страх. Без емоцій неможлива цілеспрямована діяльність людини. Ще давній філософ Спіноза звернув увагу на те, що емоції “… збільшують або зменшують здатність самого тіла до дії”.

Любов Михайлівна розповіла про види емоцій, як вони проявляються, ознаки емоційної напруги, як запобігти емоційної напрузі, що таке саморегуляція та емоційна розрядка. Також були розглянуті способи емоційної розрядки.

Відбулася жива, цікава онлайн дискусія, в ході якої учасники оцінювали різні життєві ситуації, свої емоції і як потрібно на них реагувати. А також, намагалися робити різні вправи, що допомагають зняттю емоційної напруги.

Фото дивіться у фотоальбомі Онлайн бесіда “Зняття емоційної напруги під час дистанційного навчання” (відкривається у новому вікні).

Тетяна Ковальова