Перша річниця визволення Чернігівщини від російської окупації

Кінець березня – початок квітня 2023 року – Перша річниця визволення Чернігівщини від російської окупації.

З початком повномасштабного вторгнення російських загарбників Чернігівщина стала однією з гарячих точок на мапі України. Під час активних бойових дій, які тривали понад місяць, дві третини регіону перебувало в окупації, а внаслідок російської військової агресії було зруйновано 12 тисяч об’єктів критичної та соціальної інфраструктури, промислових та сільськогосподарських підприємств, багатоповерхових та приватних житлових будинків.

Через чернігівський напрямок росіяни планували вийти на північну околицю Києва, оточити Київ, та змусити капітулювати.

Минув рік, як Чернігівщина звільнена від російських окупантів і поступово відновлює свої території.

З метою гідного вшанування мужності та героїзму захисників Чернігівської області, незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, в бібліотеці ВСП «Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій» Національного університету «Чернігівська політехніка» відбувся виховний захід зі студентами груп ЕТ – 2103, АТ – 2104, АТ – 2105 з теми: «Перша річниця визволення Чернігівщини від російської окупації». На запрошення працівників бібліотеки, зі студентами спілкувався представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Володимирович Бутко.

Працівники бібліотеки висловлюють щиру вдячність Сергію Володимировичу за цікаву і змістовну розповідь, класним керівникам за допомогу в організації виховного заходу, а також всім присутнім.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Перша річниця визволення Чернігівщини від російської окупації (відкривається у новому вікні).

Юлія Іллєнко