Про участь у міжнародній конференції “Реалізація права на пам’ять: шляхи формування сучасної культури пам’яті в Україні”

Здобувачі освіти Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” Мартиненко Софія, Рогова Євгенія, Герасименко Юлія (група ТТ-2308) та Тимощук Владислав (група КН-2301) з викладачкою Медвідь Світланою взяли участь у міжнародній конференції “Реалізація права на пам’ять: шляхи формування сучасної культури пам’яті в Україні”, яка відбулась у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, м. Київ.

Конференція об’єднала провідних українських і міжнародних експертів у сфері пам’яті та меморіалізації. Особлива увага приділялась ролі пам’яті в подоланні соціальних і колективних травм, а також еволюції практик меморіалізації в умовах триваючої війни.

Під час заходу також обговорювались ключові аспекти формування культури пам’яті, її роль у суспільних процесах, пошук нової мови пам’яті та реалізації права на пам’ять у сучасній Україні.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Про участь у міжнародній конференції “Реалізація права на пам’ять: шляхи формування сучасної культури пам’яті в Україні” (відкривається у новому вікні).

Світлана Медвідь