Про участь у “Фестивалі учнівських та студентських проєктів з хімії”

Студентка групи ЕП-2302, МЕЛАЩЕНКО Дарина, 26 квітня 2024 року взяла участь у «Фестивалі учнівських та студентських проєктів з хімії», організованому Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г. Короленка на базі кафедри хімії та методики викладання хімії і Полтавською академією неперервної освіти ім. М.В. Остроградського за підтримки Міністерства освіти України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» за напрямом «Ужиткова хімія».

Юна дослідниця, в режимі онлайн, достойно презентувала на фестивалі свій дослідницько-інформаційний проєкт під назвою «Визначення вмісту крохмалю в продуктах харчування», який вона розробила під керівництвом викладачки хімії ШОХ Вікторії.

Експериментальним шляхом досліджено зразки харчових продуктів. Органічну речовину виявлено у зразках: картоплі, хлібу, сосисок, майонезу, соусу, томатного кетчупу. У фруктах, молочних та м’ясних продуктах харчування крохмаль не був виявлений.

Мета фестивалю – створення умов для виявлення, підтримки та розвитку творчого потенціалу молоді, обдарованої в галузі хімії, розвитку здібностей і логічного мислення учнів і студентів, активізації творчої діяльності вчителів, популяризації оригінальних хімічних ідей та методів навчання хімії.

Вітаємо Дарину з успішним захистом проєкту та зичимо подальших успіхів!

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Про участь у “Фестивалі учнівських та студентських проєктів з хімії” (відкривається у новому вікні).

Вікторія ШОХ