Підсумки проведення тижня циклової комісії спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»

У Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” з 12.02.24 по 16.02.24 року проходив тиждень циклової комісії спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Протягом тижня, який був насичений різноманітними заходами, студенти брали активну участь, а саме:
– виховні години на тему: «Музеї світу автотранспортних засобів» (викладач ПІЩОЛКА Ірина) та “Безпека праці автоелектрика” (викладач ШОХ вікторія);
– година роздумів: «Які якості необхідні сучасному спеціалісту (викладач КАПЛЯ Світлана);
– фаховий конкурс «Перший електромастер» (викладач МАЗУР Андрій);
– конкурс плакатів «Безпечний автомобіль» (викладач КОВАЛЬОВА Тетяна).

Цей конкурс проводився з метою вшанувати та відновити історію ретро автомобілів, виявити творчі здібності учасників та сприяти популяризації цієї культурної та технічної спадщини.

Кращою роботою в конкурсі плакатів визначений плакат здобувача освіти групи ЕТ-2003 ЖУКА Дмитра.

– олімпіади з електротехніки та електроніки та схемотехніки (викладачі КОВАЛЬОВА Тетяна та КРАПИВА Вячеслав);
– студентська конференція за такими основними напрямками:«Технології, тренди та перспективи сервісу автотранспортних засобів» та «Розвиток інфраструктури зарядних станцій» (викладач КОВАЛЬОВА Тетяна).

Конференції надають студентам можливість викладати свої дослідження, аналізувати дані та робити висновки, що сприяє розвитку критичного та наукового мислення, а також публічний виступ на конференціях допомагає здобувачам освіти розвивати навички комунікації, аргументації, що корисно для майбутньої кар’єри.

В номінації «Кращий за професією» обрані студенти груп ЕТ-2003 ЖУК Дмитро та ЕТ-2103 – РУДНИК Михайло.

Сучасний автомобіль являє собою складну систему, що складається з електронного обладнання і сотень різних механізмів, які контролюються бортовим комп’ютером. На платформі Тінкеркад (https://www.tinkercad.com/) КРАПИВОЮ Вячеславом проведено конкурс з моделювання на Arduino «Дослідження принципів роботи та зчитування інформації з датчика температури з виведенням інформації на LCD-індикатор» з метою створення можливостей для практичного застосування знань у сфері електроніки та програмування, а також сприянні розвитку творчих та інженерних навичок учасників.

Переможцями стали здобувачі освіти груп ЕТ-2003 ЖУК Дмитро та ЕТ-2103 РУДНИК Михайло.

З метою ознайомлення з новітнім обладнанням для ремонту і діагностики автомобілів завідувачем практики МАЗУРОМ Андрієм для студентів І та ІІ курсу груп ЕТ-2303 (керівник групи ШОХ Вікторія) та ЕТ-2203 (керівник групи ПІЩОЛКА Ірина) була організована екскурсія на ПП Тойота Центр «Соллі-Плюс».

Заходи, що проводились в рамках тижня, були спрямовані на активізацію пізнавальної діяльності здобувачів освіти про сучасні тенденції, технології та досягнення в галузі, стимуляції їх до творчого пошуку, наукових досліджень, підвищенню мотивації серед студентів, викладачів для досягнення нових висот у вивченні та застосуванні електротехнічних знань.

Хороший автомеханік – це фахівець з високим рівнем компетенції, який володіє широким спектром навичок та якостями.

Тому члени комісії бажають усім учасникам тижня спеціальності 141 стати ідеальними автомеханіками, тобто мати глибокі знання та розуміння автомобільних систем, вміти ефективно діагностувати проблеми автомобілів та розробляти стратегії їх вирішення, проводити ремонт та обслуговування автомобілів з високою точністю та ефективністю.

Вітаємо всіх переможців!

Висловлюємо подяку усім хто брав участь в конкурсах і хто підтримував учасників!

Усім студентам бажаємо успіхів, енергії, ініціативності, подальших перемог, не втрачати амбіцій і наполегливості, не втрачати віру в себе і свої можливості, а також цікавого життя протягом навчання в коледжі!

Тетяна Ковальова