“Сила слова або отрута лихослів’я”

Лихослів’я – означає нечистоту, бруд, блювоту.

Саме на тему «Сила слова або отрута лихослів’я” була проведена онлайн виховна година у Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка», яку провели практичний психолог коледжу Любов Лук’яненко та керівник групи ЕТ-2003 Тетяна Ковальова .

Лихослів’я – це мова, наповнена непристойними виразами, непристойними словами, лайкою. Але мало хто здогадується, що лихослів’я, як і хамство – зброя невпевнених у собі людей. Нецензурна лайка-це не тільки набір непристойностей. Подібна лексика свідчить про духовну хворобу людини. Слово – не просто набір звуків, які виражають думку. Воно здатне дуже багато розповісти про наш духовний стан.

Сократ говорив: “Яка людина, така його і мова”.

Вживаючи нецензурні слова у розмові з друзями, рідними, сучасні люди, самі того не підозрюючи, здійснюють потаємний ритуал, закликаючи зло день у день, з року в рік на свою голову і на голову своїх близьких. Кількість лайливих слів переходить в якість. Спочатку у людей з’являються дрібні неприємності, потім великі, потім виникають проблеми зі здоров’ям і, нарешті, ламається саме життя.

Відбулася жива, цікава онлайн дискусія, в ході якої учасники акцентували увагу на тому, що єдиний шлях, що веде до здоров’я кожної людини – це зміна ставлення людини до самого себе, тобто не говорити поганих слів самому; не копіюювати інших, не казати, як усі, не намагатися бути схожими на когось; потрібно зберігати самобутність і пам’ятати: “Не те, що входить в уста, опоганює їх, а те, що виходить з уст”.

Сила слова або отрута лихослів'я

Фото дивіться у фотоальбомі “Сила слова або отрута лихослів’я” (відкривається у новому вікні).

Тетяна Ковальова