Студентська онлайн-конференція

«Технології, тренди та перспективи сервісу автотранспортних засобів» та «Розвиток інфраструктури зарядних станцій» за такими основними напрямками відбулася в онлайн режимі студентська конференція в рамках тижня циклової комісії дисциплін проф. підготовки спец. 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» у Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка»». В роботі конференції взяли участь здобувачі освіти 1, 2, 3 та 4 курсів спеціальності ЕТ коледжу, члени циклової комісії.

В представлених роботах учасники конференції проаналізовали ключові тренди, основні тенденції розвитку новітніх автомобільних технологій та перспективи сервісу в цій сфері, які охоплюють:
– автономне водіння;
– електричні автомобілі;
– штучний інтелект у транспортних системах;
– використання екологічної енергії;
– автономні автомобілі.

Технології значно змінюють підходи до автотранспортного сервісу, створюючи нові можливості та виклики. Для успішного розвитку необхідно бути в курсі останніх трендів та гнучко реагувати на зміни в галузі.

Також здобувачі освіти в своїх доповідях проаналізували розвиток інфраструктури зарядних станцій, визначили актуальність проблеми, а саме:
– екологічні та економічні виклики транспорту;
– потреба в переході до екологічного та сталого транспорту;
– відсутність стандартизації та неоднорідність технологій;
– необхідність вдосконалення існуючих систем управління та моніторингу.

Акцентували увагу на проблемах та викликах щодо розвитку інфраструктури зарядних станцій, навели переваги та приклади успішних проєктів розвитку інфраструктури зарядних станцій в США та Європі, зазначили роль держави та майбутнє розвитку інфраструктури зарядних станцій.

Свої роботи представили:
– студенти першого курсу, ЕТ-2303 – Березан Андрій, Мироненко Олександр; Проскурин Олександр;
– студенти другого курсу, ЕТ-2203 – Сеніч Богдан, Волошин Максим, Коваль Олександр;
– студенти третього курсу, групи ЕТ -2103 – Кветницький Василь, Кирієнко Євген, Рудник Михайло, Кошель Дмитро, Пивоваров Євгеній;
– студенти третього курсу, групи ЕТ -2003 – Жук Дмитро та Шемендюк Дмитро.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Студентська онлайн-конференція (відкривається у новому вікні).

Тетяна КОВАЛЬОВА