ФІЗИКИ ТА ГРОШІ

Заходи тижня ЦК загальноосвітніх дисциплін продовжуються…

9 квітня 2024р. викладачкою фізики Іриною МАРІНЕЦЬ був проведений захід «Фізики та гроші».

Фізика – це дивна наука, адже вона допомогла зрозуміти безліч явищ і закономірностей світу, спираючись на закони математики, хімії, біології, географії, геології, астрономії.
Здобувачі освіти І курсу Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» мали змогу познайомитися зі зв’язком фізики та грошей.

Як відомо, гроші – це «особливий товар, що виконує роль загального еквівалента». Але незаперечним є факт, що кожна держава намагається створити гроші, які відображають своєрідність країни – особливості її природи, культури і господарства. На грошових знаках зображують видатних людей, які принесли світову славу своїй державі.

Серед особистостей, котрі мають честь бути зображеними на банкнотах і монетах різних країнах світу, опинилися фізики та астрономи, багато з яких стали відомими не тільки завдяки науковим досягненням.

Прикладами таких вчених є Ісаак Ньютон, який зробив великий внесок у порятунок і становлення фінансової системи Великобританії, Бенджамін Франклін, котрий був не тільки політиком, але також і відомим вченим, Галілео Галілей, П’єр та Марія Кюрі, Альберт Ейнштейн та інші.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / ФІЗИКИ ТА ГРОШІ (відкривається у новому вікні).

Ірина МАРІНЕЦЬ