Історична онлайн конференція до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.

8 травня 2024 року у Фаховому коледжі транспорту та комп’ютерних технологій НУ “Чернігівська політехніка” відбулася історична онлайн конференція до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.

Друга світова війна була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Тому ми добре знаємо ціну війни.

Наш священний обов’язок шанобливо ставитися до ветеранів цієї війни і до пам’яті про учасників українського визвольного руху та жертв нацизму.

Сьогодні українці знову постали на захист рідної землі від ворога і виборюють її незалежність.

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям всіх часів, котрі зі зброєю в руках захищали і захищають свободу нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали і працюють задля Перемоги.

До участі в конференції долучилися більше 40 студентів 1-2 курсів коледжу. Студенти 1 курсу Анна Грищенко, група КІ-2306, Анастасія Варуша та Олексій Єфремов група КН-2301, підготували відеофільми, презентацію та спомини очевидців про події Другої світової війни.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Історична онлайн конференція до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр. (відкривається у новому вікні).

Ганна Кухаренко