ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Варіативні моделі й технології трансформації професійного розвитку фахівців в умовах відкритої освіти»

08 червня 2023 року представники ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» Іллєнко Юлія та Кузьомка Зінаїда взяли участь у роботі ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Варіативні моделі й технології трансформації професійного розвитку фахівців в умовах відкритої освіти», присвяченої до 70-річчя ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України (посилання).

У резолюції учасники конференції наголошують, що у сучасній соціокультурній ситуації, в умовах російської агресії, в умовах навчання під обстрілами все більшого значення набуває цінність розвитку особистості «у височінь ціннісного сходження». Актуалізується проблема вивчення різних моделей навчання дорослих, накопичених у європейському та світовому освітньо-науковових просторах, а також обґрунтування доцільності їх використання в системі освіти України для її інтернаціоналізації та глибинного оновлення зі збереженням національної культури, освіти, традицій. Відкрита освіта забезпечує безперервність навчання впродовж усього життя, зміни в характері відносин учасників освітньої діяльності, ефективність і доступність в отриманні знань. Відкрита освіта, інтегруючи в собі все цінне, що виробила наука, відображаючи дійсно демократичну й гуманістичну спрямованість освітнього процесу, є домінантою цивілізаційного розвитку соціуму.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Варіативні моделі й технології трансформації професійного розвитку фахівців в умовах відкритої освіти» (відкривається у новому вікні).

Зінаїда Кузьомка