Завершився тиждень фізики та астрономії

 

Заходи, які проводились в рамках тижня, були спрямовані на розвиток інтелектуального потенціалу студентів, на виявлення обдарованих студентів, формування зацікавленості до предмету фізики.

Під час роботи над проектами і презентаціями студенти знайомилися із сучасними світовими досягненнями в області фізики, а також роботами українських науковців та інженерів. Це викликає гордість за свою країну.

Протягом тижня фізики на заняттях проводились цікаві хвилинки “Фізики жартують”, підготовлені студентами всіх груп.

Було проведено конкурс проектів “Сучасні енергозберігаючі технології”, в якому вз’яли участь 25 студентів. Переможцями стали студенти Костюков Руслан (група КС-1308) та Решетько Владислав (група АД- 1304).

У конкурсі стіннівок “Фізика навколо нас” перші місця зайняли Федоренко Руслан (група ПС-1401) за газету “Людина + космос” та Кравченко Олексанр (група ЕУ-1303) за газету на тему енергозберігаючих техноглогій “Пасивний будинок”, друге місце зайняв Дурас Артур (група АД-1304) за стіннівку “Великий адронний колайдер”.

У конкурсі презентацій “Людина і космос” перше місце зайняв Кухновець Ігор (група АД-1305), друге місце за Федоренком Русланом (група ПС-1401) і третє місце зайняв Афанасьєв Віталій (група КС-1406).

Особлива подяка за активність студентам групи ЕП-1402, газети яких відрізняються гарним художнім оформленням.

Основним завданням студенської олімпіади з фізики є виявлення та розвиток здібностей обдарованих студентів. Переможцями олімпіади з фізики є:

Мартиненко Матвій (група ПС-1401) – 1 місце;

Веремей Захарій (група ПС-1401) – 2 місце;

Лазаренко Микола (група КС-1406) – 3 місце.

Проведено інтелектуальну гру “Цікава фізика”, в змаганнях брало участь дві команди “Діоди” (група ЕУ-1303) та “Автофізики” (група АД-1304). Переможцями стали “Діоди”, капітан команди Биковець Олександр.

Цікаві досліди знайомлень з явищами природи, з різноманітним застосуванням законів фізики в побуті, в техніці підвищують інтерес до предмету.

Захід “Цікаві досліди з фізики” провели Крапива В.І. та Сухицький Ю.В.

Під час підведення підсумків тижня студенти групи ПС-1301 продемонстрували презентації “Функції в природі та техніці”, в яких показано зв’язок фізики з математикою та живою природою.

Н.Д. Прохоренко