День слов’янської писемності

 

26 травня 2015 року у читальній залі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій викладачами циклової комісії мови та літератури було проведено круглий стіл «Слов’янська писемність у контексті європейської культури».

В Україні День слов’янської писемності та культури встановлено відповідно до Указа Президента України від 17 вересня 2004 року № 1096/2004 і відзначається щорічно 24 травня. Українці разом із представниками інших слов’янських етносів у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія – творців слов’янської писемності.

У рамках круглого столу було охоплено широке коло питань історичного та мовознавчого спрямування. Це дозволило висвітлити проблеми історії формування мови, писемності, літератури та книгодрукування на наших землях, підкреслити їх значення для розвитку української культури в контексті прогресивних європейських тенденцій.

Студенти продемонстрували мультимедійні презентації, показавши добре вміння логічно структурувати матеріал, а також цікаво його представляти аудиторії, виявили обізнаність та кмітливість під час обговорення проблемних питань.

В.В. Ющенко

Фото дивіться тут: День слов’янської писемності (відкривається у новому вікні).