Міжнародний день грамотності у КТКТ ЧНТУ

У Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ 8 вересня відзначали Міжнародний день грамотності. Це свято було започатковано Організацією Об’єднаних Націй, його мета – показати важливість грамотності та освіти як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI ст.

Викладачі української мови та літератури Ющенко В.В. і Попружна О.В. для студентів І курсу провели анкетування «Перевір свою грамотність». Випущено тематичні стіннівки, проведено екскурсію до Чернігівської обласної бібіліотеки для молоді та юнацтва, де студенти групи АД-1506 стали активними учасниками виховної години на тему: “8 вересня – Міжнародний день грамотності”.

А родзинкою Дня грамотності став репортаж-дослідження «Чи модно бути грамотним?». У ролі журналіста виступив студент випускного курсу Лобань Артем.

Після проведення різноманітних заходів зроблено висновок, що грамотність – фундамент, на якому можна збудувати подальший розвиток людини. Рівень грамотності сьогочасної людини невід’ємно пов’язаний із вмінням користуватися новітніми технологіями, зокрема використовувати сучасні засоби масової інформації та комп’ютерної техніки. Інформаційна грамотність – це грамотність науково-технічна та правова. Грамотна людина має свою думку та вміє правильно її виражати.

Фото дивіться у фотоальбомі “День грамотності 2015” (відкривається у новому вікні).

В.В. Ющенко