Закордонне стажування для викладачів

Закордонне стажування для викладачів українських вишів,
Лодзь, 7-13 листопада.

Фонд Central European Academy Studies and Certification (CEASC) /Польща/ у співробітництві з Університетом Інформатики (WSIiU) /Лодзь, Польща/ і Центром Європейських фондів (BFE) /Лодзь, Польща/ повідомляють про набір учасників стажування “Сучасний університет – проектний підхід до організації роботи відповідно до положень європейських кваліфікаційних рамок“.

Європейські кваліфікаційні рамки – рамка кваліфікацій європейського простору вищої освіти і Європейська рамка кваліфікацій для навчання протягом життя (Lifelong Learning Programme).

Цільова група проекту: викладацький склад вищих навчальних закладів України, методичний та адміністративний персонал українських вишів (30 чоловік).

Тривалість стажування: 7 днів (7-13 листопада 2015р.), м. Лодзь, Польща.

Тематика стажувань.

Трирівнева система вищої освіти і кваліфікаційні рівні європейського освітнього простору. Їх порівняльний аналіз з українськими аналогами. Рівні й принципи визнання українських освітніх документів у європейському освітньому просторі.

Проектний підхід до організації навчального процесу в європейських університетах. Формування навчальних планів із застосуванням проектного підходу.

Практична реалізація в рамках організації навчального процесу принципу мобільності студентів і викладачів за рахунок використання спеціалізованих фондів ЄС, призначених для фінансування компонента мобільності.

Робота над власними обмінними, навчальними та дослідними проектами, що фінансуються із джерел ЄС: приклади, досвід, вимоги до учасників подібних проектів.

Програма стажування передбачає 108 годин (72 години лекційних і практичних занять й 36 годин самостійної роботи).

Крім навчання, учасники стажування зможуть одержати:

– пропозицію співробітництва від польських вишів й у рамках стажування підписати двосторонні угоди про співробітництво між навчальними закладами;

– Сертифікат (диплом) про проходження стажувань.

Робочі мови: польська (з перекладом), українська і російська. Частина тем буде доступна для обговорення англійською та німецькою мовами.

Вартість: 1700 грн. й 380 Євро.

Містить: проїзд, проживання (2-місні номери), двохразове харчування (сніданки й обіди), навчання, роздатковий матеріал, сертифікат, культурна програма, інтеграційна й підсумкова вечірки, візова підтримка (без врахування візового збору).

 

Для участі в проекті необхідно надіслати заповнену анкету й CV (українською мовою) за адресою: [email protected] з позначкою “lodz_ERK_2015” до 1 жовтня 2015 включно.

 

Контактна особа: Лілія Гайдученко, +380630321952, +380500756225.

 

РЕЄСТРАЦІЯ ОНЛАЙН

 

джерело: сайт ceasc-bw.com