Відкрий для себе Україну. Львів

Відкрий для себе Україну.

У рамках акції «Відкрий для себе Україну» студенти коледжу відвідали Львів – місто, яке виправдано носить звання культурної столиці України, адже саме тут відбувається найбільша кількість фестивалів, саме тут проводять найбільший в Україні книжковий форум, саме тут найп”янкіше лунає джаз, і тільки у Львові справжні українські традиції тісно переплітаються з європейською міською культурою.

Якщо усі дороги ведуть до Риму, то у Львові всі дороги ведуть на площу Ринок. Це унікальне місце навіть для багатьох європейських міст, адже саме тут можна ще побачити архітектурні пам”ятки доби Ренесансу. Площа Ринок – це активна культурна частина міста, а з вежі міської Ратуші, навколо якої розташувалася площа Ринок, можна побачити найкращу панораму Львова.

Середмістя Львова цікаве різними архітектурними пам”ятками, зокрема, будинками у стилі львівської сецесії, а також сакральними пам”ятками. Відвідали студенти головну святиню УГКЦ – Собор святого Юра.

На Личаківському цвинтарі біля могили І.Франка звучали вірші Каменяра. Побували на Високому замку із оглядовим майданчиком.

Мали можливість студенти коледжу познайомитись зі студентськими традиціями та матеріальною базою у Львівському державному коледжі харчової та переробної промисловості НУХТ та Львівському державному автомобільно-дорожньому коледжі.

Насамкінець екскурсії студенти побували в Золочівському, Підгорецькому та Олеському замках.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Відкрий для себе… Львів” (відкривається у новому вікні).

Харченко С.А.