Культурологічна конференція «Пам’ятники Т.Г. Шевченку»

Встань,поете,подивися
на поля просторі,
колоситься там пшениця,
наче синє море.
Україна твоя вільна,
вже панів немає,
і народ наш український
сам шлях обирає.
І в сім’ї народів славних,
в сім’ї вольній, новій
тебе згадуєм,поете,
незлим тихим словом!

Першого березня у читальній залі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій відбулася культурологічна конференція на тему: «Пам’ятники Т. Г. Шевченку», презентована студентами групи КС-1201.

Відстежуючи події українського Майдану та поховання героїв АТО, студенти звернули увагу, що мітинги в усіх містах України відбувалися саме біля пам’ятників Кобзарю. І це не є випадковим – тому що у свій час Тарас Шевченко був борцем за волю, справедливість, вся його творчість проникнута ідеєю боротьби за національну незалежність.

Студентів – дослідників зацікавило, які ж пам’ятники поставлені Шевченку, в яких куточках світу, про що вони свідчать, символом чого вони є?

Там, де живуть українці, з”являються пам”ятники Кобзареві, національному генію, виразнику ідей і прагнень українського народу. Вони встановлені без винятку в усіх обласних центрах України, містах і селах держави, а також у численних столицях і містах за кордоном. Їх кількість – близько шести тисяч.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Харченко С.А. зазначила, що перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Пам’ятники Т.Г. Шевченку” (відкривається у новому вікні).

В.В. Ющенко