Олімпіада з програмування на декаді КС та ПС

У рамках декади спеціальностей КС та ПС було проведено олімпіаду з програмування серед студентів усіх курсів комп”ютерних спеціальностей..

У змаганні взяли участь 10 студентів, серед яких і одна дівчина, з груп КС-1507, КС-1406, КС-1407, ПС-1401, КС-1201 та КС-1202. Найактивнішою виявилася група 2-го курсу спеціальності ПС (ПС-1401), яка делегувала на турнір 4-х учасників. Найбільше програмістів представив 2-й курс – 7-х учасників, 4-й курс – 2-х учасників, 1-й курс – 1-го учасника. На жаль, жодного представника з 4-х груп 3-го курсу на змагання не було заявлено.

Програмісти змагалися у розв”язанні задач на побудову алгоритмів за допомогою різних мов програмування, з розмаїття яких вони обрали C++, ObjectPascal, Java та Python. Кожному було запропоновано 6 завдань різного рівня складності з додатковими (бонусними) підзадачами, тож складність полягала ще й у виборіі саме тих задач, які є простішими за умовою і легшими за розв”язком.

В результаті 2-годинного мозкового штурму 5 з 6 перешкод більшістю учасників було успішно подолано. Єдина задача, яка не була розв”язана, виявилася на шахову тематику, а з такими задачками у цей час розбиралися учасники шахового турніру.

Після учасників олімпіади за справу взялися члени журі, які й визначили переможця та розподіл місць за набраними балами. Переміг з сумою у 47 балів минулорічний чемпіон студент 4-го курсу Зінченко Павло (група КС1201), 38 балів набрав першокурсник Білов Святослав (група КС1507), який став другим з невеличким відривом від студента 2-го курсу Веремея Захарія (група ПС1401), що з 36 балами посів третє місце.

Вітаємо переможця і всіх учасників олімпіади.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Олімпіада з програмування 2016” (відкривається у новому вікні).

Трохименко О.В.