Виховний захід до річниці трагедії Чорнобиля

«Чорнобиль – чорний біль України».

До 30-тих роковин аварії на Чорнобильській АЕС було проведено виховний захід «Чорнобиль – чорний біль України» для студентів І курсу.

Студенти зустрілися з учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Борловським Олексієм Івановичем, який розповів про самопожертву і мужність людей, що боролися з невидимим ворогом.

Чорнобильська трагедія більшою чи меншою мірою торкнулася кожного нас. Ми – українці повинні пам’ятати і вшановувати героїв завдяки яким сьогодні живемо. Чорнобиль був, є і буде, а тому згадувати про нього потрібно не лише раз на рік. Якщо ввесь народ пам’ятатиме свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє.

30-ті роковини Чорнобильської катастрофи мають стати для українського суспільства не приводом для певних ритуальних дійств, а насамперед тією критичною точкою на яку рівняються і за якою звіряють громадську зрілість і відповідальність перед тими хто пішов від нас, хто з нами, і хто прийде після нас.

Нехай у цей день – День національної скорботи, тяжкі дзвони чорнобиля відгукнуться у душах кожного з нас співчуттям і милосердям.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Річниця трагедії Чорнобиля” (відкривається у новому вікні).

Медвідь С.А.